Sidor

torsdag, november 08, 2007

Kontiolahti

SG var vänlig nog att maila mig en karta. Om jag förstår honom rätt har han varit där och det ska tydligen vara jävulsk terrräng.

"Kauhee är troligtvis talspråk för hemsk, man kan ju undra om det är kartritaren som kommit på namnet"

Personligen tycker jag att det ser alldels underbart ut. Visst är det några slyhyggen på kartan men mellan dom ser det grymt bra ut. Lite skitterräng behöver ju inte heller betyda att upplevelsen blir sämre. Jag skulle gärna ha den där terrängen på baksidan hemma på Fläskberget.


Kontiolahti ligger ju så nära Ryska gränsen man kan komma utan att bli bortgift och få leva på borsjtj resten av livet. Jag roade mig därför med att bildgoogla på "Kontiolahti". Den första bilden som dök upp var den här.


Här pratar vi genuina finska pojkar. Fåfänga är nog inte ett ord som ens finns i det finska vokabuläret. T-shirtsbränna, öl och sips efter uträttat bastubad. Man blir både tårögd och avundsjuk. Dom dricker dessutom Karhu. Maailman huippu!! Fast jag undrar lite vad det är för flaska som står på bordet? Är det Otto det står på den? Intressant, undrar vad det kan vara?

4 kommentarer:

  1. Nämen, känner du inte Otto?
    Otto är en lonkero, lonkku, long drink eller vad du nu väljer att kalla det.
    Kärt barn har många namn...

    SvaraRadera
  2. Kontiolahti är väl också en ganska regelbunden tävlingsplats för skidskyttarnas världscup- och mästerskapstävlingar. De har f.ö. enligt sin webbsida ett 'cooled ski track' där - huruvida det också finns 'cooled long drinks' framgår inte...

    SvaraRadera
  3. Ahh.. Lonkero. Då får jag minnesbilder från en "grisfest" i Fagerö (Närpes) för många år sen. Den kvällen innehöll även en lång bilresa i bagageluckan i sällskap med en flaska tequila för min del.

    SvaraRadera
  4. Hmm, min äldsta son heter Otto och hans mormor bor i en by inom Kontiolahti kommun...

    SvaraRadera